• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Futbol Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Futbol Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

2 bin 100 dönüm alanda yetişti! Tarihi 1800'lü yıllara dayanıyor: "Bu pirinci yiyenler başka pirinç yemiyor"

Bahisci

New member
Katılım
24 Tem 2023
Mesajlar
31,769
Tepkime puanı
0
Puanları
0
2 bin 100 dönüm alanda yetişti! Tarihi 1800'lü yıllara dayanıyor:

Düzce'de 2 bin 100 dönüm alanda ata tohumuyla yetiştirilen coğrafi işaretli Konuralp pirincinin hasadına başlandı.

rLMHRNUR0UGBQ3arU2cUUw.jpg

Tarihi 1800'lü yıllara dayanan ve "Osmanlı saray mutfağının pirinci" olarak adlandırılan Konuralp pirinci, lezzeti dolayısıyla talep görüyor.
qiwkQLe_q0-iSiG8asq1dQ.jpg

Bölgede mayıs ayında sulak alanda çeltik ekimi yapan üreticiler, üretim sürecinin ardından bu yıl yüksek verim beklentisiyle ürünün hasadına başladı.
2wg1Q91Sz0WlieXZAXHo-w.jpg

Bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün "Tarım Arazilerinin Kullanılmasının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında 90 üreticiye 42 ton ata tohumu ve malzeme ekipman desteği sağlandı.
RUJ37iQG-kCUOSWXYjXIbw.jpg

Desteklerle 2 bin 100 dönüm alanda üretimi yapılan pirinçten bu yıl 1750 ton verim alınması bekleniyor.
EEHqfUcIukeWC-FBOmbh9Q.jpg

Çiftçi 65 yaşındaki İsmet Aktepe, AA muhabirine, pirinç üretimini dededen toruna bir gelenek şeklinde sürdürdüklerini söyledi.Aktepe, mayısta başlayan üretim sürecini tamamlayarak ürünün hasadına başladıklarını kaydetti.
ym6Bg2orcEq31RObXIfTZg.jpg

Bu yılın kurak geçmesine rağmen bereketli bir yıl olduğuna dile getiren Aktepe, "Bereketli bir yıl oldu. Konuralp'in pirincini bu yıl doyasıya yiyeceğiz. Osmanlı zamanında beri gelen bir çeltik bu. Buranın çeltiğinin aroması, lezzeti daha değişik. Yiyenler söylüyor; bu pirinci yiyenler başka pirinç yemiyor." diye konuştu.
rI2lmOYNFUCfU-rD1N1gng.jpg

Orhan Aktepe de üretim süreci boyunca mahsullerine gözleri gibi baktıklarını kaydetti.
Nn-BpGkq-UC3Ify0Vkjpiw.jpg

Aktepe, Konuralp pirincinin coğrafi işaretli olduğuna değinerek, "Osmanlı'dan beri gelen bir lezzet bu. Kimi havasından kimi suyundan diyor ama bu pirincin lezzetini tamamen çiy veriyor." dedi.
AnhrXfAWWEO3biBCRUjyug.jpg

Bu yıl ekim, ilaçlama ve gübreleme işlemlerinin alınan desteklerle dronla yapılmasının, verimin artması, işçiliğin azalması gibi katkıları olduğunu anlatan Aktepe, "Şu an verim çok güzel. Bu yıl biraz teknolojiye ayak uydurduk.
hPilSGXLx0-rMZ3EaUEITw.jpg

İki yıldan bu yana Tarım İl Müdürlüğünün aldığı lazerli tesviyeyi kullanmaya başladık. Tohum, gübre ve ilaçlamayı dronla yapmaya başladık.
KcBgFVQBpECdNrP4p5yU9g.jpg

İl Özel İdaresi almıştı geçen sene, bu sene de biz kendimize aldık. Teknolojiye ayak uydurdukça mahsul de güzel oluyor." ifadelerini kullandı.
crT1zVNQAEOitQ0K3-Xdqw.jpg

CqRGINjEdEupybkh7f5NLQ.jpg
 
Üst Alt