• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Futbol Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Futbol Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Balıkçılar, "Vira bismillah" diyerek denize açıldı: Tezgahtaki bolluk sürüyor

Bahisci

New member
Katılım
24 Tem 2023
Mesajlar
36,771
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Balıkçılar,

Trabzon’da tezgahlardaki balık çeşitliliği ve bolluğu sürüyor. Havaların soğumasıyla bolca avlanan hamsi de tezgahlardaki yerini koruyor.

8uvOaquRPEKUVwa_pEcBVA.jpg

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan dip trol ve gırgır ağlarıyla avcılık için genel av yasağı, 1 Eylül'de sona erdi. Karadeniz'de yeni sezon için hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, 'Vira bismillah' diyerek denize açıldı.
wUrvB2DPw02xpLh2QMrSgQ.jpg

Sezonun ilk haftalarından itibaren ise ağlara en çok takılan balık palamut oldu. Av sezonu bereketli geçerken Trabzon Balıkçılar Hali’nde; kar suyuyla lezzetlenen hamsinin kilosu 200 liradan, ağırlığı 1 kiloyu aşan palamutların tanesi 175, istavrit ve mezgit 150, çupra 300, somon 250, levrek ise 300 liradan satışa sunuluyor. Alıcılar ise tercihlerini en çok hamsi, istavrit ve mezgit balıklarından yana kullanıyor.
PQOj9lMda0--HYEKzatEXw.jpg

Balıkçı Mustafa Karslı, hamsinin irileştiğini ifade ederek, “Sezon bereketli ve iyi başladı. Yavaş yavaş sezonun sonlarına doğru yaklaşıyoruz. Bu süreçte yoğun gelen palamut tezgahlardaki yerini yerli hamsiye bıraktı.
PFwVOpCgLU-hw5ixWlDLPQ.jpg

Vatandaşımız da boyutundan memnun. Taze ve yerli, fiyatı biraz fazla. Vatandaşlar hamsi, istavrit, mezgit balıklarını tercih ediyor. Hamsinin arasına istavrit karışıyor. Eskilerimiz böyle olunca hamsinin gidici olduğunu söyler. Hamsi irileşiyor öyle olunca da arasına istavrit karışır ve yavaş yavaş kaybolur” dedi.
mf8TbRNikUiHHnDcaTVsAw.jpg

Sezonun sonuna gelindiğini kaydeden balıkçı Ahmet Çoğalmış, “Tezgahlarda durumlar çok güzel. Bu sezon palamut boldu, yavaş yavaş sezonun sonlarına geliyoruz.
w3xxlr_kokWtx026gBCkpQ.jpg

Hamsi iri. Kar suyunu yiyen balık her zaman yağlı ve lezzetli olur. Hamsi de kar suyunu yedi.
SUyn0rLWhkqHLIKKnV4Gsw.jpg

Gayet güzel. Vatandaşlar da zaten genelde hamsi, istavrit, mezgit ve palamut tüketiyor” diye konuştu.
GjhHaENmyEqEixClLYg-3g.jpg

Müşteri İlkay Mataracı ise, “Burada misafirim, İzmir’den geldim. Burada fiyatlar daha ucuz. İstavrit, mezgit ve hamsiyi karışık aldım. İnşallah güzeldir, bakacağız” dedi.
 
Üst Alt