• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Futbol Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Futbol Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Halk arasında "taş balığı" deniyor: Çok sık çıkmıyor ama şimdi tezgahta yerini aldı

Bahisci

New member
Katılım
24 Tem 2023
Mesajlar
35,094
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Halk arasında

Karadeniz'de nadir olarak avlanan ve böbrek taşı olan hastalara iyi geldiği bilinen eşkina balığı, Sinop'ta tezgahlarda kilosu 200 TL'den satışa sunuldu.

T61Ly1koNUSnQuKh1i2B0w.jpg

Sinop'ta kıyı balıkçıları tarafından avlanan eşkina balığı kafasında gözlerinin arka kısmında sağ ve sol tarafta beyaz taşlar vatandaşlara şifa oluyor.
cdpVKm3HqUynVtwD8Jt61A.jpg

Böbrek taşını düşürmeyi hızlandırdığı iddia edilen eşkina balığı, vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Eşkinanın baş kısmından elde edilen 'otolit taşı', halk arasında 'balık taşı' olarak biliniyor. Alternatif tıpta kullanılan otolit taşının, özellikle böbrek hastalarına iyi geldiği öne sürülüyor.
IJWzlMuyxkW7RIJI2Nvbvg.jpg

Eşkina balığının faydalarını anlatan balıkçı Güven Karabulut, "Halk arasında balığın adı 'taş balığı' olarak geçiyor. Bunun sebebi ise baş kısmında fasulye tanesi büyüklüğünde beyaz otolit taşlarının olması. Bu taşlar böbrek taşına iyi geliyor. Böbrekteki taşı düşürmeye yardımcı oluyor. Sarımsak döveceğinde otolit taşı ezilip, limon ile beraber içildiği zaman taşı düşürüyor. Eşkina sık sık çıkmaz. Karadeniz Bölgesi’nde olur, belirli sürelerde çıkar ve fazla çıkmaz. Eşkina balığını kilosu 200 liradan satıyoruz. Herkesin alabileceği bir balık. Vatandaşlar balığın başını ortadan ikiye ayırdıkları zaman taşları görebilir. Taşların rengi de beyaz olduğu için hemen fark edebilirler" dedi.
BDVkknjeQUeeROmFoSL-nA.jpg

Eşkina balığının lezzetli olduğunu da söyleyen Karabulut, "Eşkina lezzetli bir balık türüdür. Otolit taşını da biraz limon sıkıp ezmek lazım. Ezdikten sonra bir içeceğin içerisine koyup içildiğinde işlem tamam demektir" diye konuştu
 
Üst Alt